Denne side har begrænset support til din browser. Vi anbefaler at skifte til Edge, Chrome, Safari eller Firefox.

OM OS

Hvordan starter et samarbejde? Den gode idé?

Svaret er ofte enkelt eller komplekst. For NORDICMODERN befinder det sig et sted midt imellem – med geografisk afsæt i møbelhuset Paustian i Jørn Utzons ikoniske bygning i Nordhavn. Her arbejdede Peter Kampmann og Nana Fenge sammen igennem en længere årrække, Kampmann som administrerende direktør og Fenge som engrosansvarlig. De mange års samarbejde om og med nogle af verdens førende designbrands som Artek, Vitra og Paustians egen
møbelkollektion har givet partnerne en uforlignelig sans for kvalitet, business og networking.

I 2017 skabte væver Gitte-Anette Knudsen en udstilling om Vibeke Klints tæpper og tekstiler på Gl. Dok. Her gik det op for Le Klint, at hendes mors unikke, håndvævede tæpper var tæt på at forsvinde. Hun spurgte derfor Kampmann og Fenge, om ikke de havde lyst til at sætte tæpperne i produktion? Duoen sagde ja og tog springet i tillid til den enorme anerkendelse, som Vibeke Klint og hendes ouvre har opnået nationalt som internationalt.

"Vi ser det som vores fornemste opgave at udbrede kendskabet til Vibeke Klint. Og så synes vi, det er sjovt at introducere denne vitale danske formgiver for en yngre generation. I dag sælger vi hendes tæpper i både Japan, Kina, Australien, Schweiz, England, Belgien, Holland og Tyskland foruden Danmark" fortæller Peter Kampmann.


NORDICMODERN blev etableret i 2018 efter duoen fandt den rette producent til præcisionsarbejdet med de grafiske, håndvævede tæpper. Valget faldt på et tre generationers vævestudio i Nordindien, hvor det kun er studiets ’master weavers’, der får lov at væve de teknisk krævende tæpper.

 

”Jo enklere et tæppe er, jo sværere er det at væve. Du kan ikke skjule noget. De stramme grafiske linjer og striber kan ikke bugte eller dreje, men skal fremstå snorlige. Væverne Berthe Forchammer og Marie Malta Lund har på skift været i Indien og undervise væverne i de særlige danske teknikker og vist dem, hvordan mønstring og kvalitet skal være. Derfor har vi idag et stærkt produkt, der tåler selv meget hårdt slid”, understreger Nana Fenge.


Kvalitet var et uomgængeligt parameter forVibeke Klint og det er det også for NORDICMODERN. Alle tæpper i kollektionen er nøje udvalgt i samarbejde med familien Klint og tro mod deres originale udgangspunkt i design, farvesætning og kvalitet. Det originale afsæt og den høje standard er bærende for alle de tekstiler og tæpper, som NORDICMODERN sender ud i verden. For selvom vi i Danmark tænker, at Vibeke Klint er ’vores’, er hun beundret og anerkendt internationalt for sit arbejde. Derfor er det også dybt meningsfyldt at formidle Vibeke Klints modernistiske tæpper videre i samme ånd, farvesætning, skala og kvalitet, som hun selv ville have gjort.

Og jo, Le Klint arbejdede også i Paustian som grafiker i en periode, ligesom hun er barndomsveninde med Nana Fenge. Så ’it’s all connected’, som det ofte er i familiære foretagender, men det er også business. ’Personal business’.

 

 ”Vibeke Klints tæpper er godt design, sublimt håndværk og et stykke dansk designhistorie. Og hun er formodentlig en af de vigtigste tekstile formgivere i det 20. århundrede”. - Nana Fenge

Kurv

Tillykke! Din ordre kvalificerer til gratis forsendelse Du er 200 DKK fra at få gratis levering
Der kan ikke købes flere produkter